O nama

manastir-studenica

Manastir Studenica

O nama

Naša radnja se nalazi u neposrednoj blizini srednjovekovnog manastira „Studenice“ kog su jos Nemanjići sagradili u 12. veku koristeći kamen iz tog kraja. Tako da sama činjenica govori da kamen gaze vekovi, i sve što se napravi od kamena traje i putuje kroz vekove!

Takođe i naš kamenolom se nalazi u blizini manastira ispod planine Radočelo na šta se nadovezuje Golija. Takođe obe gledaju na Kopaonik i Čemerno što zajedno čine jedan veliki nacionalni park i rezervat biosfere. Kamenolom je lično naše vlasništvo koje su nam preci ostavili.

Radionica za preradu kamena Smrčak I.M., poštovani naši kupci, nalazi se u mestu Ušće na reci Ibra i Studenice. Tačnije, na 45km magistralnog puta Kraljevo – Raška.

Svratite i uverite se da imamo dobar kvalitet i pristojne cene. Što se naše ponude tiče potrudićemo se da zadovoljimo Vaše kriterijume i ponudimo kamen lično iz našeg kraja.

U ponudi imamo više vrsta kamena što možda i sami znate da naš Studenički kamen prednjači na tržištu kako u pločastoj varijanti tako i u rezanoj štanglici. Radimo i sečenje po meri – bunjicu, itd.

Takođe, poštovani naši kupci, imamo i majstore za ugradnju koje šaljemo na teritoriju cele Srbije. Što se prevoza tiče imamo povoljne cene a za rezanu robu do 2 tone snosite minimalne troškove prevoza.

Zadovoljstvo nam je bilo što smo do sad u zadnjih 15-tak godina ulepšali sa našim proizvodima dosta Srpskih – pravoslavnih svetinja. Možemo nabrojati nekoliko njih:

  • Manastir Raletinac – Kragujevac
  • Manastir Končul – Raška
  • Manastir Strmac – Brus
  • Manastir i vinarija Koporin – Velika Plana
  • Manastir Voljavča – Topola
  • itd.

Takođe crkvu Svetog Dimitrija u Kragujevcu, i još puno crkvi što u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Na sajtu imate mogućnost da pregledate naše radove!

Prirodni kamen Smrčak I.M. Vam se zahvaljuje na izdvojenom vremenu što ste posetili naš sajt bez obzira da li ste naš kupac ili ne.